Marktech Sweden AB

Märkningstillbehör

Märkningstillbehör

Manuell bläckstrålemärkning

I sortimentet finns manuella bläckstrålemärkare som enkelt kan programmeras för daglig användning. Olika textmenyer kan läggas in som standardtexter samt unik text som kan programmeras direkt i enheten. Den manuella bläckstrålemärkningen öppnar även för märkning utomhus och på mycket stora produkter. Bläcket fastnar på de flesta typer av material, t.ex. betong eller stål etc. och det finns flera olika färger att välja mellan.

En av de mest använda märkare inom industri är EBS 260 som kan klara en utskriftsbredd upp till 56 mm vilket innebär att texten är så pass stor att den kan ses från t.ex. en truck. Reiner jetstamp fungerar mer som en stämpel och man behöver bara sätta den emot produkten och märkningen är färdig på en sekund.

Se manuell bläckstrålemärkning på lådor

Produktblad

Spela videoklipp

Etiketthantering

För att förenkla hanteringen av etiketter kan en enkel lösning vara en avrullare som t.ex. klarar större etikettrullar än vad en liten skrivare kan hantera. En annan effektiv lösning kan vara en upp-rullare, i synnerhet om man kör upp serier med etiketter. Detta innebär att man kan starta en utskrift för att sedan få en färdig etikettrulle när man kommer tillbaka. 

Av- och upprullare finns i många modeller, allt från mindre bordsmodeller till industrimodeller med snabbchuck och automtisk etiketträknare. Några av de vanligaste modellerna på upprullare är standardmodellen Labelmate MC11 och industrimodellen Labelmate CAT-3_CHUCK.

Ett annat effektivt hjälpmedel är mindre etikettdispensers. Labelmate har ett antal modeller som ger en enklare och snabbare märkning. Den främsta modellen är Labelmate LD-100-RS, men det finns även manuella dispensers som underlättar märkningen.

Se etikettdispenser

Produktblad

Spela videoklipp

Övriga tillbehör

För att kunna hantera etikettskrivare i svåra miljöer kan man behöva skydd för värme, kyla och smuts. Den ultimata lösningen är ett skyddsskåp anpassat för skrivaren. Marktech har skyddsskåp för både stora och småskrivare som kan anpassas till dom flesta miljöer. Skyddskåp rekommenderas för etikettskrivare i särskilt svåra miljöer där, kyla, sågspån etc. kan försvåra och försämra utskriftskvaliteten. I sortimentet finns även truckfästen för etikettskrivare och truck-PC m.m.

Produktblad

Tillbaka till översiktsmeny